Chivas Downtown

CHIVAS DOWNTOWN
Μια νέα πρωτότυπη ενέργεια με την υπογραφή του Chivas κάνει την εμφάνισή της στο κέντρο της Αθήνας και αναμένεται να αποτελέσει για ένα μήνα σημείο αναφοράς για το downtown κοινό της πρωτεύουσας.
Πιστό σε αξίες ουσιαστικές και θεμελιώδεις, αξίες που ασπάζεται και χαίρεται να μοιράζεται με τον κόσμο που τις εκτιμά, το Chivas, στο πλαίσιο της έκθεσης “Προθήκες Θαυμάτων” που διοργανώνει το Zone D υπό την επιμέλεια της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, εμπνεύστηκε το Chivas Downtown, μια σειρά ενεργειών που από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται στην έκθεση και τα μπαρ της περιοχής.
Με επίκεντρο το ειδικά διαμορφωμένο  Chivas Lounge, ένα μίνιμαλ λευκό σκηνικό που το Chivas δημιούργησε στο industrial εσωτερικό ενός αναπαλαιωμένου αρτ ντεκό κτιρίου του 1930 στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, η πόλη θα συγκεντρώνεται για να απολαύσει ευχάριστα βράδια συντροφιά με Chivas cocktails, μίνι γαστρονομικές απολαύσεις και μουσικές αγαπημένων DJs.
Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο το Chivas επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στους επισκέπτες της έκθεσης και του Chivas Lounge. Η μοναδική εμπειρία που προσφέρει το Chivas περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα έργα των καλλιτεχνών που φιλοξενεί η έκθεση από τους ίδιους τους επιμελητές της, Πολύνα Κοσμαδάκη και Χριστόφορο Μαρίνο (Curator’s Special*), γευστικές εμπειρίες ικανές να αναδείξουν με μοναδικό τρόπο τα αρώματα του πιο διάσημου σκοτσέζικου ουίσκι (Art Bites), Late Art Sessions όπου η γκαλερί και το Chivas lounge να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν μουσικές επιλογές αγαπημένων DJs και την ειδικά εμπνευσμένη για την περίσταση συλλογή των Chivas Cocktails (The Cocktail Collection). Το πλήρες πρόγραμμα επισυνάπτεται.
Μια φρέσκια ιδέα που ενσωματώνει αξίες όπως η καινοτομία που χαρακτηρίζει τις επιλογές του Zone D, η τόλμη που απαιτεί μια έκθεση έξω από γκαλερί, πέρα από καθετί δεδομένο και συμβατικό, η ειλικρίνεια που αντανακλά κάθε καλλιτεχνική δημιουργία, η ελευθερία που εμπνέει η επαφή μας με την Τέχνη. Όλα αυτά και μια βαθειά ανάγκη συμμετοχής σε προσπάθειες αληθινής πρωτοπορίας, ενέπνευσαν το Chivas για τη χορηγία της έκθεσης ‘Προθήκες Θαυμάτων’ και την υλοποίηση του Chivas Downtown.
To Chivas Lounge βρίσκεται στο αρτ ντεκό κτίριο που φιλοξενεί την έκθεση “Προθήκες Θαυμάτων” (Βασιλικής 2 & Π. Σκουζέ & Λιμπονά, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Μοναστηράκι) και θα παραμένει ανοιχτό
Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο:  17:00 – 21:00
Πέμπτη: 19:00 – 24:00

*οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώστε συμμετοχή στο www.chivasdowntown.gr

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Το ZONE D είναι η νέα πρόταση από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με την επιμέλεια της
Δάφνης Ζουμπουλάκη.
Σημείο αφετηρίας της έκθεσης Προθήκες Θαυμάτων είναι το άδειο σπίτι και η απόφαση να το γεμίσει κανείς με αντικείμενα και εικόνες που ανασύρουν μνήμες και γεννούν συνειρμούς. Δύο παλιά αστικά σπίτια, ένα αναστηλωμένο και ένα εγκαταλειμμένο, τα οποία βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας, στη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης, θα φιλοξενήσουν στους χώρους τους 36 έλληνες καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και περισσότερα από πενήντα έργα τέχνης. Κάνοντας εκτενή χρήση του κανάβου και της δομικής λογικής της προθήκης, η έκθεση εξετάζει την ιδέα του ίχνους και των φανταστικών εσωτερικών τοπίων. Η τύφλωση, το μετείκασμα και η οπτικοποίησή του, η επιθυμία να δεις και η ανάγκη να θυμηθείς, αλλά και το ανέφικτο και η ματαιότητα πίσω από αυτή την επιθυμία, συνθέτουν τους βασικούς εννοιολογικούς άξονες γύρω από τους οποίους κινούνται πολλά από τα έργα. Ταυτόχρονα η έκθεση ξανασυστήνει μια κλασική διαπίστωση του ζωγράφου Μαρκ Ρόθκο θέτοντας το ερώτημα: «Το έργο τέχνης πρέπει να είναι θαυματουργικό;».
Ο «χώρος» εξετάζεται σε τρία επίπεδα: ο ίδιος ο χώρος των κτιρίων ως προς την αρχιτεκτονική τους διαρρύθμιση, η θέση των κτιρίων μέσα στην πόλη ως προς την πολεοδομία της και η λειτουργία και χρήση του χώρου ως προς τον αντίκτυπό του στους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτόν. Τα έργα επικοινωνούν και εγκαθιδρύουν σχέσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με την κοινωνική και ιστορική σημασία των κτιρίων και της Πλατείας.
Η Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην οποία κυριαρχεί ο νεοκλασικού ρυθμού ναός που σχεδίασε ο Λύσσανδρος Καυταντζόγλου, αποτέλεσε από τα μέσα του 19ου αιώνα και μέχρι πρόσφατα επιχειρηματικό και πολιτιστικό κέντρο της Αθήνας. Τα κτίρια που περιστοιχίζουν το Ναό στέγασαν εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία, τον πρώτο μετεωρολογικό σταθμό της χώρας, οικείες κλπ.
Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με κείμενα των επιμελητών.
Επιμέλεια: Πολύνα Κοσμαδάκη, Χριστόφορος Μαρίνος

Chivas Blends
Chivas Regal 12 Ετών.
Με χρώμα φωτεινό, ζεστό κεχριμπαρί και μείγμα αρωμάτων από άγρια βότανα και φρούτα, το Chivas Regal 12 ετών είναι δημοφιλές για την κρεμώδη γεύση του, πλούσια σε νότες βανίλιας, φουντουκιού, ώριμων μήλων και μελιού. Το απαλό και γενναιόδωρο τελείωμά του, κάνει το Chivas Regal 12 ετών ιδανικό για να το απολαύσει κανείς οποιαδήποτε στιγμή.

Πρόσφατα, ο οίκος Chivas λάνσαρε τη νέα συσκευασία του Chivas Regal 12 ετών εμπνευσμένη από τη διαφημιστική καμπάνια  Live with Chivalry. Η καμπάνια “Live with Chivalry”, που λανσαρίστηκε στα τέλη του 2008, μας προτείνει να ζήσουμε τη ζωή με ιπποτισμό και αποτελεί έμπνευση για προσωπική εκπλήρωση αντλούμενη από την ισορροπία  μεταξύ αξιών όπως η επιτυχία, το κύρος, η φιλία, η εντιμότητα, η ελευθερία. Έρευνες σε πολλές αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο έδειξαν ότι αυτό το σύγχρονο  κάλεσμα όχι μόνο αφορά αλλά και εμπνέει το σημερινό άνθρωπο.

Chivas Regal 18 Ετών “Gold Signature”.
Πρόκειται για μία “αποκλειστική έκδοση” που φέρει σε κάθε φιάλη την «Χρυσή Υπογραφή» του Master Blender, Colin Scott, ο οποίος ο ίδιος προσωπικά επιλέγει για την παραγωγή του τα σπανιότερα και μοναδικά malts της Σκωτίας, που έχουν ωριμάσει για τουλάχιστον 18 χρόνια. Μερικά από τα πιο σημαντικά είναι το Strathisla 18 ετών και το Longmorn 18 ετών, τα οποία δεν διατίθενται αυτόνομα στην αγορά, στην ηλικία των 18 ετών, αλλά φυλάσσονται αποκλειστικά για τη δημιουργία του εξαιρετικού αυτού blend. Ο συνδυασμός αρωμάτων αποξηραμένων φρούτων και καραμέλας βουτύρου, η βελούδινη γεύση πικρής σοκολάτας, καθώς και η μακρά επίγευση χαρακτηρίζουν το εξαιρετικό αυτό premium ουίσκι.

Chivas Regal 25 Ετών “Original”.
Είναι ένα μοναδικό blend εξαίσιων ποικιλιών ουίσκι, το καθένα από τα οποία έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 25 χρόνια. Χαρακτηρίζεται από φρουτώδη αρώματα, νότες σοκολάτας, πορτοκαλιού και γλυκιά κρεμώδη γεύση. Εμπνευσμένο από το πρώτο Chivas Regal που κατέκτησε την Αμερική, διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα αριθμημένων φιαλών, αντανακλώντας την ασύγκριτη ποιότητα και την απαράμιλλη κληρονομιά της μάρκας.

Advertisements

About Artemis

Artist, Art Teacher, Fashion lover
This entry was posted in local events and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s